Sunday, November 8, 2009

BERITA HARIAN



-Million thanks to reporter Diyanah Anuar and our local newspaper Berita Harian for the article and interviewing me about Malaysian cartoons.Such and honor to give a bit opinion and view in my perspective in it.At least to promoted our local artwork and Malaysian cartoonist in a new crowd.Support our local art scenes!!Let's our art dominated our scenes...heh! Dominate and penetrate!!(PANDAN)

14 comments:

cerpelai said...

Orang dah popla la katakan.. Belanja popia monyet satu laa kalo berani...

Blood Seeker said...

wahlaaaaa brutal la lukisan yg difeature kat BH tu. hehe

pandan said...

hahhahahah...popla apanya...kalau jadik kaya takpe la jugak...hahahaha...monyet goreng kunyit la gua blanja lu Cer..

pandan said...

salam Blood Seeker...saja nak kasi ganas skit la Bh...kalau tak korporat je nanti...heheheh

Fly said...

Tahniah2 bro..bertambah fames lu bro..gua mmg sentiasa support lu apatah lagi pengkarya 2 seni yang sentiasa memartabatkan seni tanah air ke tahap yang membanggakan :)

pandan said...

salam Fly...hahahahahah...takde la femes mana...buat mana yang takat mampu je..kalau orang suka dah cukup baik dah tu...heheheh

Acca Ca Chunk said...

Berita Hairan tu...semoga abang pandan sukses dalam seni lukisan..

pandan said...

Mekasih Acca Ca Chunk...heheheh!

Kimie said...

As salam Bro,

Moga lebih sukses di masa hadapan... caya!!!

pandan said...

salam Kimie!!
mekasih beri sokongan!!:)

NORA said...

giler popiler ko skg... siap masuk suatkabo... tercabar sungguh aku ni... rasa jeles yang amat sangat dan nak gi sihir je tempat ko yang indah tu...
hak hak hak...

hahahaha... jangan marah haaa...

tabik spring toink3 kat ko...

pandan said...

Popla apanya Nora...aku ugut wartawan tu suruh kuakan cita aku je...aku upah bouncer lam 6 org...pasal takut terus dia kuakan...bedebah betul aku ni...hahahaha...

fidz said...

salam, bru balik dari marching..main bass drum lak tu..bdan sekeping huahaha yo bro!!u have making one big road to succeed on blogging bro.

apa yang bro perlu buat adalah letak 'google adsense'. sama ada buat akaun dengan menekan MONETIZE pada DASHBOARD atau daftar secara manual pada WWW.GOOGLE.COM/ADSENSE.

kelebihan meletak google adsense?

1.bila cecah 1000 visitor bro mungkin dapat USD9.90(bayangkan brapa puluh bro dah terlepas?)
2.setiap hari bro mungkin jana USD10
3. web bro akan mudah dicari dengan menaip nama 'pandan' je pada search web by google
4. blog bro berbaloi dan di protect oleh google.
5. sebagai duit sampingan.

rujukan terbaik adalah blog OREN walaupun die agak kurang pandai gak letak iklan ads by google tu kat bawah. camnelaaaa orang nak click?

ps: kemungkinan besar bill gate akan membuat derma kepada pengguna blog dengan menyiarkan iklan bernilai $usd 200. Mula bertindak letak adsense k.

member saya tak tau nak click mane sbb bukan je adsense, nuffnang pun bro tak letak(nuffnang adalah web iklan kerjasama asia , tp tak sebanyak google adsense keuntungannya)

semoga bro letak adsense ye. lihat buktinya dalam sebulan. bro mesti lepas nak beli gitar ibanez punye ah hehehe

fidz_porcupine(budak uitm shah alam)

fidz said...

tahniah pada blog bro. cadangan.. tukar colour adsense dgn warna contrast. letak adsense kat atas ye. payah oran nak tengok iklan tu. cuba cek monetize bro dah cecah brapa sehari.

cadangan dua. login ke www.google.com/adsense>manage ads>search box(new)

buat benda ni. setiap kaliorang guna search box ni(bukan yang bro letak kat bawah tu) bro akan tambah berbelas2 dollar pergh!!!

cadangan 3.

click 'atom' bawah article bro tu. dan feed pada dunia. saya dapat lebih 30 dollar dengan feed blog sahaja untuk dibaca seisii alammm menagihh kasihnya laiilla eh? sori.

ok bro cek monetize bro dah cecah brape hahaha mesti mendadak naik lah!!!!

MY ARTGALLERY

MY ARTGALLERY
This my earlier artwork for apo magazine..

Sequel the good and evil collide..

MY ALTEREGO

MY ALTEREGO
One smoke free one cancer instead...

LOGO DESIGN

LOGO DESIGN
Another approval project for client..logo for night market in local area in Malaysia.